Dzień | I śniadanie | II śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 10.03.2025 | zupa mleczna owsianka | bułka kajzerka z masłem roślinnym, dżemem, herbata | zupa z fasolki szparagowej, makaron z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym | owoc |
Alergeny: 1, 7, 9 | ||||
Wtorek 11.03.2025 Alergeny: 1, 3, 6, 7, 9 | zupa mleczna z makaronem | pieczywo mieszane pszenne i żytnie z masłem, wędliną drobiową (72% mięsa), ogórkiem i pomidorem, herbata | zupa żurek; pieczywo pszenne i żytnie; pampuchy z sosem owocowym | jogurt, owoc |
Środa 26.02.2025 | zupa mleczna zacierka babuni | bułka grahamka lub kajzerka z masłem roślinnym, twarożkiem, szynką drobiową (72% mięsa drobiowego), ogórek, herbata | zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo mieszane pszenne i żytnie; pieczeń z brokułem, ziemniaki, surówka z kapusty i marchewki | serek homogenizowany, owoc* |
Alergeny: 1, 3, 6, 7, 9 | ||||
Czwartek 13.03.2025 | zupa mleczna z kaszką manną | pieczywo mieszane z masłem roślinnym, serem żółtym, szynką drobiową(72% mięsa), ogórek, herbata owocowa | zupa groszkowa, pieczywo pszenne i żytnie; leczo warzywne z indykiem i ryżem | jogurt/owoc* |
Alergeny: 1, 6, 7, 9 | ||||
Piątek 14.03.2025 | pieczywo mieszane pszenne i żytnie z masłem roślinnym, pastą jajeczną, ogórkiem, dżemem, kakao | biszkopty, jogurt/owoc* | zupa krupnik, pieczywo mieszane pszenne i żytnie ; paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej | owoc, |
Alergeny: 1, 3, 4, 6, 7, 9 |
Alergeny:
1-zboża zawierające gluten; 2 - skorupiaki i produkty pochodne; 3 - jaja i produkty pochodne;
4 - ryby i produkty pochodne; 5 - orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne;
6 - soja i produkty pochodne; 7 - mleko i produkty pochodne;
8 - orzechy, 9 - seler i produkty pochodne; 10 - gorczyca i produkty pochodne;
11- nasiona sezamu i produkty pochodne; 12 – dwutlenek siarki i siarczyny;
13 - łubin i produkty pochodne; 14 - mięczaki i produkty pochodne; BM - bez mleczna